Update: Vleugelspeler van Borussia Dortmund wordt definitief collega van Sneijder

Update: Vleugelspeler van Borussia Dortmund wordt definitief collega van Sneijder

01-09-2015 21:47
2

Wesley Sneijder krijgt op de slotdag van de transfermarkt nog versterking uit Duitsland. Galatasaray staat op het punt om zich te versterken met de snelle Kevin Grosskreutz.

Dat meldt Sport Bild maandag. Grosskreutz komt over van Borussia Dortmund. In het Signal Iduna Park staat hij al sinds de zomer van 2009 onder contract. Als Grosskreutz maandag de medische keuring doorstaat, wordt de transfer direct afgerond.

Wedden

Meer odds

Grosskreutz had bij Dortmund nog een contract tot de zomer van 2016. Omdat hij ook niet wekelijks een basisplaats had, zal Gala niet bijzonder diep in de buidel hoeven te tasten. De exacte transfersom is nog niet bekend.

De aanvallende middenvelder maakt na zes jaar een einde aan zijn periode bij Dortmund. In totaal speelde hij 178 competitiewedstrijden, vaak als invaller. Hij scoorde 23 keer en bereidde 27 keer een doelpunt voor.

Update 21:47: De transfer van Grosskreutz naar Istanbul is rond. Galatasaray verkondigt dinsdagavond dat de Duitser een driejarig contract heeft gesigneerd bij de regerend landskampioen. Bij het officiële statement wordt fijntjes vermeld dat Grosskreutz een jaarsalaris van 1,85 miljoen euro gaat opstrijken in Turkije.