Blind zorgt voor onbegrip: Het is niet terecht dat Bas er niet bij zit

Blind zorgt voor onbegrip: "Het is niet terecht dat Bas er niet bij zit"

31-08-2015 18:49
6

Bas Dost maakt deze week geen deel uit van Oranje en dat kan niet op begrip rekenen van Ton Lokhoff. De assistent-trainer van VfL Wolfsburg denkt dat de boomlange aanvaller van waarde had kunnen zijn in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije.

"Het heeft me verbaasd dat Bas er niet bij zit", vertelt Lokhoff tegenover FOX Sports. "Hij speelt bij ons in de basis, scoort en behoort tot de spelers die de meeste goals hebben gemaakt in 2015. Hij maakt nog steeds een ontwikkeling door. Toen we met de staf bijeen zaten zei ik nog: Bas wordt zeker opgeroepen, die is weg volgende week."

Lokhoff heeft dan ook geen begrip voor de keuze van de nieuwe Oranje-bondscoach Danny Blind. "Ze kunnen hem toch volgen? Jullie zenden de Bundesliga uit, dus… Het zijn de keuzes van de nieuwe bondscoach. Ik vind dat Bas bij de beste spitsen uit Nederland hoort en zie weinig oorzaken om hem níet te selecteren. Blind zal anderen beter vinden. Luuk de Jong zit er wel bij, maar ik denk dat Wolfsburg in een iets andere competitie speelt dan de Eredivisie. Het is niet terecht dat Bas er niet bij zit. Ik heb tegen hem gezegd: 'laat op het veld het antwoord maar zien. Dan kom je er vanzelf weer bij."