Utrecht laat Haller alleen gaan bij 'onwerkelijk' bod en kon al dikke winst maken

Utrecht laat Haller alleen gaan bij 'onwerkelijk' bod en kon al dikke winst maken

01-09-2015 07:15
3

FC Utrecht behoudt spits Sebastien Haller waarschijnlijk. Alleen bij een 'onwerkelijk' bod ziet algemeen directeur Wilco van Schaik de goaltjesdief nog vertrekken, ondanks interesse van Engelse clubs. De transfermarkt in Engeland is nog tot 18:00 uur open.

In een eerder stadium waren er scouts van Engelse clubs naar stadion Galgenwaard afgereisd om Haller te bekijken. Premier League- en Championship-clubs kunnen nog zakendoen en hebben doorgaans de beschikking over een dikke portemonnee. "Als er onwerkelijk hoge bedragen op tafel komen, kunnen we haast niet weigeren. Dat zou iedereen wel begrijpen, denk ik", aldus Van Schaik in het Algemeen Dagblad. Brentford FC zou op een eerder moment tijdens de transferperiode zes miljoen euro hebben geboden, terwijl Utrecht volgens de krant minimaal negen miljoen euro verlangt.

De directeur benadrukt dat er geen concrete dingen liggen en dat Utrecht geen signalen heeft gekregen van Haller dat het alsnog uitdraait op een transfer. "Daarom gaan we er niet van uit. Dan hadden zij zich nu al wel gemeld", stelt Van Schaik. "Dat Haller blijft, is een compliment aan onze clubeigenaar Frans van Seumeren. We hadden hem voor dikke winst kunnen verkopen, maar Frans heeft voor de sportieve ambities en de fans gekozen. Zij hebben in groten getale Haller-shirts gekocht, of voor hem een seizoenkaart genomen. We zijn trots dat ze nog even van hem kunnen genieten."