Van Persie: Ik heb veel meegemaakt, maar dit is wel echt uniek

Van Persie: "Ik heb veel meegemaakt, maar dit is wel echt uniek"

01-09-2015 17:42

Robin van Persie is zijn aanvoerdersband kwijt, maar dat betekent niet dat hij zich deze week met een heel ander gevoel bij Oranje heeft gemeld. Zijn doel met het Nederlands elftal blijft hetzelfde.

"Natuurlijk is het jammer, maar ik heb altijd gezegd dat we het met zijn allen doen", zegt Van Persie in gesprek met FOX Sports. "Dat heb ik gezegd toen ik nog geen aanvoerder was, en ik heb dat ook uitgesproken toen ik het wel was." De aanvaller heeft ook geen negatieve gevoelens richting Danny Blind.

"Voor een nieuwe bondscoach is het zijn goed recht zijn aanvoerder te kiezen. Dat vind ik vrij normaal. Ik vond het een eer om aanvoerder te zijn en heb het zo goed mogelijk ingevuld. Ik heb de rol van vice-captain volledig geaccepteerd. Ik sta nu op 98 wedstrijden in Oranje en het is een van de doelen meer dan honderd interlands te spelen. Daarin is niks veranderd."

Van Persie zegt zelf volledig fit te zijn voor de komende interlands. "Het is wat je zegt, een cruciale week. Ik heb dit weekend negentig minuten gespeeld, dus zo fit ben ik", aldus de spits, die geniet van zijn nieuwe avontuur. "Ik heb veel meegemaakt, maar zo'n sfeer is wel echt uniek. Fantastisch. Het is een heel mooie stap, echt leuk. Ik geniet ervan."