Sleutelrol voor Klaassen bij Oranje: Huwelijk is tot dusver niet gelukkig

Sleutelrol voor Klaassen bij Oranje: "Huwelijk is tot dusver niet gelukkig"

02-09-2015 08:18
6

Davy Klaassen krijgt in de cruciale duels van Oranje tegen IJsland en Turkije een basisplaats, zo weet De Telegraaf. Voor de Ajacied is een belangrijke rol op het middenveld weggelegd.

Tussen Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum moet Klaassen zorgen voor nog meer beweging. Op die manier hoopt bondscoach Danny Blind de IJslandse muur te slechten. "Met de punt naar achter spelen, is voor mij geen probleem", zei Klaassen zondag al na afloop van Ajax-ADO.

"Daar heb ik de laatste jaren eigenlijk altijd al gestaan. Dat kan ook tegen een ploeg als IJsland. Het ligt er gewoon aan hoe je het invult", roept Klaassen, die bij Ajax nu als een traditionele 'nummer tien' speelt. Zijn positie in Oranje zal dus even een omschakeling vergen.

Klaassen hoopt in het Nederlands elftal op verbetering. "Mijn huwelijk met Oranje is tot dusver niet gelukkig geweest. Ik speelde een lekkere wedstrijd tegen Spanje, maar werd daarna aan mijn buikwand geopereerd, waardoor ik er de laatste wedstrijden niet bij kon zijn. Het is een nieuw seizoen en vanaf nu hoop ik er wel bij te blijven."