'Bij PSV werd er om hem gelachen, nu is hij een van de besten in de Bundesliga'

'Bij PSV werd er om hem gelachen, nu is hij een van de besten in de Bundesliga'

02-09-2015 17:12
5

De Braziliaanse verdediger Marcelo werd in zijn PSV-periode regelmatig met de grond gelijkgemaakt. In dienst van Hannover 96 doet de stopper het echter prima, constateert Arnold Bruggink.

'Bij PSV werd er vaak om Marcelo gelachen, maar bij Hannover 96 gold hij de afgelopen twee seizoenen als een van de beste verdedigers van de Bundesliga', schrijft de voormalig aanvaller van onder meer PSV, FC Twente en SC Heerenveen in zijn column in Voetbal International.

'Als het om een centrale verdediger gaat, vinden ze in Duitsland slechts een paar zaken van belang. Is hij snel, kan hij koppen en heeft hij een goede tackle? Wij blijven maar vasthouden aan onze aloude Nederlandse voetbalopvattingen', gaat Bruggink verder. 'Maar als ik Ajax zie worstelen tegen FK Jablonec, valt er niet zo veel meer heilig te verklaren.'

Marcelo speelde drie seizoenen in Eindhoven. De inmiddels 28-jarige Braziliaan werd vijf jaar geleden door PSV overgenomen van Wisła Kraków. Na ruim negentig duels in de Eredivisie verkaste de verdediger naar Hannover.