Woorden Robben maken geen indruk: Je moet vergeten tegen wie je speelt

Woorden Robben maken geen indruk: "Je moet vergeten tegen wie je speelt"

02-09-2015 19:42
1

Hannes Halldórsson heeft donderdag de taak om het Nederlands elftal van scoren te houden in een cruciaal EK-kwalificatieduel. De doelman van IJsland had niet lang geleden nog een baan naast het voetbal.

Halldórsson verdedigt inmiddels het doel van NEC, maar werkte tot 2013 ook nog als regisseur voor de IJslandse televisie. "Ik heb in IJsland tien jaar lang tv-spotjes geregisseerd en ook tv-programma's. Dat was mijn beroep. Ik speelde bij de grootste club, maar alle spelers in IJsland zijn semiprof. Vrijwel alle spelers hadden een baan naast het voetbal. Mijn baan was regisseur", vertelt hij aan de NOS.

IJsland heeft maar 325.000 inwoners, maar slaagde er tot dusver toch in om het Nederlands elftal onder zich te houden in de groep. Daar heeft Halldórsson wel een verklaring voor. "Het klikt op het juiste moment. We hebben goede spelers en trainers. De spelers hebben de juiste mentaliteit. Dit is onze beste generatie voetballers. We hadden altijd al goede spelers en ook altijd een paar toppers, maar nu hebben we zeven of acht toppers."

De sluitpost heeft dan ook vertrouwen in een nieuwe stunt tegen Oranje. Arjen Robben liet eerder deze week weten dat hij IJsland wil laten schrikken op het veld, maar Halldórsson is niet onder de indruk van die woorden. "Je moet met alles rekening houden en vergeten tegen wie je speelt."