Ingewikkeld Draxler-dossier bezorgde Juve hoofdpijn: Een erg mysterieuze club

Ingewikkeld Draxler-dossier bezorgde Juve hoofdpijn: "Een erg mysterieuze club"

02-09-2015 22:44

Juventus had deze zomer ingezet op de komst van Schalke 04-ster Julian Draxler. Uiteindelijk liep die deal op de klippen. De Italianen wijten dat met name aan Schalke, volgens directeur Giuseppe Marotta een 'mysterieuze club'. 

Het mislopen van Draxler kwam Juventus op een hoop commentaar te staan vanuit de achterban. Marotta reageerde woensdag op die kritiek. "Op 19 augustus hebben we besloten om ons terug te trekken en de pogingen om Draxler te halen te staken", zo vertelde de bestuurder tijdens een persconferentie. 

"Het was moeilijk om te onderhandelen met Schalke 04, een erg mysterieuze club, waar niemand wist wie er kon praten. Het contact met Schalke verliep daardoor erg stroef. We wisten daarnaast dat een transfer niet mogelijk was, omdat de vraagprijs te hoog was en de motivatie van de speler zelf ook niet top was", besluit Marotta. 

Draxler wisselde uiteindelijk wél van club. De international verkaste naar VfL Wolfsburg. Daar werd hij gepresenteerd als de opvolger van Kevin De Bruyne.