Van Gelder loopt woedend weg bij eigen afscheid: Ik ben malle pietje niet

Van Gelder loopt woedend weg bij eigen afscheid: "Ik ben malle pietje niet"

04-09-2015 14:14
8

Jack van Gelder is vrijdagmiddag boos weggelopen uit de studio van NPO Radio 1. Dat gebeurde tijdens een programma waar nota bene afscheid van hem werd genomen.

Van Gelder trekt zondag na de interland tussen Turkije en Nederland de NOS-deur achter zich dicht en dat was voldoende reden om diverse prominenten aan het woord te laten. Johan Derksen, Kees Jansma en Ben de Graaf bogen zich over de carrière van de journalist, die er bekaaid vanaf kwam.

Derksen en voormalige Volkskrant-sportchef Ben de Graaf waren opvallend kritisch over het euforische commentaar van Van Gelder tijdens interlands van het Nederlands elftal. "Dat geschreeuw en gebral vind ik psychiatrisch", aldus De Graaf over het commentaar bij het doelpunt van Dennis Bergkamp in de kwartfinale tegen Argentinië op het WK van 1998. Jansma antwoordde: "Dat ene woord (psychiatrisch, red.) had je niet moeten gebruiken", waarop Derksen zei dat hij vond dat 'ze wel heel aardig over hem zijn geweest'.

Dat was tegen het zere been van Van Gelder, die boos wegbeende uit de Hilversumse studio. Toen hij na 13:30 uur zelf aan het woord moest komen, was hij nergens meer te bekennen. "Ik ben Malle Pietje niet", zou hij bij het weglopen hebben gezegd. Giel Beelen en Jurgen van den Berg, de presentatoren van dienst, stelden dat Van Gelder genoeg had van de kritiek van zijn (voormalige) collega's. Hij was ook telefonisch niet meer bereikbaar.