PSV-probleemkind knokt terug: Iedereen vroeg zich af wat ik kwam doen

PSV-probleemkind knokt terug: "Iedereen vroeg zich af wat ik kwam doen"

04-09-2015 16:22
8

Zakaria Bakkali probeert na alle heisa in Eindhoven zijn carrière nieuw leven in te blazen. De keuze viel deze zomer op Valencia, maar de inmiddels negentienjarige Belg had meer opties.

Het rijtje geïnteresseerde clubs voor Bakkali is imposant. Stoke City, Benfica, Anderlecht, OSC Lille, AS Monaco, Shakhtar Donetsk, Atlético Madrid en Sevilla klopten aan. Uiteindelijk kwam Valencia als winnaar bovendrijven en het PSV-probleemkind legt uit waarom.

"In tegenstelling tot wat velen denken, koos ik niet voor het geld. Ik had ook naar Shakhtar Donetsk kunnen gaan. Of Qatar, ja. Dan kon ik over vijf jaar stoppen. Dat doe je voor het geld, als je dertig jaar bent. Maar ik maakte een sportieve keuze", vertelt hij aan Fan. "Een jaar geleden kon ik nog naar Atlético Madrid, nu op het einde ging het vooral tussen Sevilla en Valencia. Sportief raakte ik overtuigd door Valencia."

Bakkali kwam vooralsnog één keer in actie en heeft op korte termijn weinig uitzicht op speelminuten. "Ik kies niet voor de gemakkelijke weg, dat staat vast", concludeert de aanvaller. "Maar waar is het wel simpel? Ik weet dat ik bij Valencia moeilijk titularis kan worden. Anderhalf jaar niet spelen en dan meteen ergens basisspeler worden, dat is onmogelijk."

"Op training keken ploegmaats naar mij. Ik was niets waard. Iedereen vroeg zich af wat ik hier kwam zoeken. Nu gaat het beter. Ik was een kilogram of vijf bijgekomen tijdens mijn revalidatie, maar die zijn er weer af. En mijn billen zijn terug", lacht Bakkali. "Vandaag was ik als eerste op de club en ben ik als laatste vertrokken. Gisteren had iedereen vrij. Ik ben op de club komen trainen."