Swingend Jong Oranje begint EK-kwalificatiereeks met overtuigend optreden

04-09-2015 20:20
1

Jong Oranje is de EK-kwalificatiereeks zeer overtuigend begonnen. De manschappen van bondscoach Fred Grim waren in Deventer veel te sterk voor de leeftijdsgenoten van Cyprus (4-0).

Jong Oranje kwam in het stadion van Go Ahead Eagles al snel op voorsprong. Uit een hoekschop van Jean-Paul Boëtius werkte FC Groningen-verdediger Hans Hateboer de openingstreffer tegen de touwen, waarna de ploeg van Grim vrolijk doorging. Niet veel later was het AZ-spits Vincent Janssen die een pass van Nathan Aké op waarde schatte en voor 2-0 zorgde.

Voor rust bleef het daarbij, maar in de tweede helft bleef Jong Oranje het publiek vermaken. De 3-0 kwam van de voet van Ajacied Riechedley Bazoer, die doel trof met een afstandsschot. De vierde treffer kwam op naam van Janssen, die de eindstand met zijn tweede doelpunt van de avond op 4-0 bepaalde. Jong Oranje is daardoor uitstekend begonnen aan de kwalificatiereeks.