Wissel Blind verbaasde ook IJsland: Maakte het makkelijker voor ons

Wissel Blind verbaasde ook IJsland: "Maakte het makkelijker voor ons"

04-09-2015 23:27
5

Oud-Feyenoord-spits Pétur Pétursson keek donderdagavond met trots, maar ook verbazing naar de wedstrijd tussen Nederland en IJsland. De Scandinaviër is in de wolken met de zege van zijn land, maar zette ook zijn vraagtekens bij de keuzes van Oranje-bondscoach Danny Blind.

"Ik vond het raar", blikt Pétursson terug in gesprek met de NOS. "Eerst deed Nederland er alles aan om te scoren, vooral in het eerste kwartier. Maar opeens ging Robben eruit, kreeg Martins Indi een rode kaart, ging Huntelaar eruit. Toen dacht ik: wij gaan deze wedstrijd winnen." Vooral de wissel van Huntelaar begreep de IJslander niet. "Dat was geen goeie beslissing. Ik zou nooit dan de spits eruit halen, dat maakte het makkelijker voor ons."

Uiteindelijk overheerst bij Pétursson toch de trots. "Dit is de beste ploeg die we ooit hebben gehad. Het is ongelofelijk wat deze jongens kunnen doen voor het IJslandse voetbal. Lars Lagerbäck is nu drie jaar onze bondscoach. Met zijn ervaring heeft hij veel veranderd. We hebben laatst al bijna het WK gehaald, die ervaring is voor de ploeg erg belangrijk geweest. Er is meer zelfvertrouwen."