Update: Heerenveen wil Alves van dichtbij zien en laat Braziliaan meetrainen

Update: Heerenveen wil Alves van dichtbij zien en laat Braziliaan meetrainen

30-09-2015 12:00
15

Op veel gezichten bij sc Heerenveen verscheen deze week een glimlach toen Afonso Alves even langs kwam. De inmiddels 34-jarige Braziliaan houdt zelf de deur naar Heerenveen op een kier.

Alves speelde tussen 2006 en 2008 voor Heerenveen en maakte een verpletterende indruk in het Abe Lenstra Stadion. Hij maakte in amper twee seizoenen liefst 45 doelpunten. Momenteel zit hij, na een avontuur in Qatar, zonder club en viert hij bij vrienden vakantie in Friesland. Maandag kwam hij bij het beloftenelftal van sc Heerenveen kijken.

De geruchten over een mogelijke terugkeer ontstonden al snel. Volgens technisch manager Hans Vonk is er geen sprake van een op handen zijnde deal. "Maar zeg nooit nooit", aldus Vonk. Alfes zelf is positiever. "Misschien wel", citeert de Leeuwarder Courant hem. Het Friesch Dagblad weet bovendien dat Vonk en Alves woensdag een afspraak hebben om koffie met elkaar te drinken.

Update 12.00 uur: Afonso Alves gaat met de beloften van Heerenveen meetrainen. Op die manier houdt hij zijn conditie op peil en blijft hij interessant voor geïnteresseerde clubs. Van een contract bij Heerenveen is vooralsnog geen sprake, meldt Omroep Friesland. De club wil in ieder geval eerst kunnen inschatten hoe fit de Braziliaan daadwerkelijk is.