Cambuur wacht nog altijd op eerste zege na geweldige volley Van Hyfte

Cambuur wacht nog altijd op eerste zege na geweldige volley Van Hyfte

03-10-2015 21:37

SC Cambuur wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen. Op bezoek bij Roda JC kwamen de Leeuwarders zaterdagavond met 0-1 voor, maar met een geweldige volley tekende Tom van Hyfte na de pauze voor de uitslag: 1-1. 

De gasten uit Leeuwarden deden het heel behoorlijk in Kerkrade. Voor de pauze creëerden de gasten een aantal goede kansen. Daarvan werd er één verzilverd. Na een hoekschop van Jack Byrne legde Marvin Peersman de bal terug op Bartholomew Ogbeche. Die kon simpel binnentikken: 0-1. 

Kort na de openingsgoal raakte Roda de paal. Cambuur raakte na de rust in de verdrukking, kreeg zelf vervolgens ook nog een paar goede kansen en moest uiteindelijk toezien hoe Roda gelijkmaakte via een absolute droomgoal van Van Hyfte. De bal werd vanaf links voorgeslingerd door Ard van Peppen en de Belgische middenvelder nam het leer ineens op zijn slof. De bal verdween heerlijk in de kruising. Invaller Xander Houtkoop raakte vlak voor het einde nog de paal namens Cambuur.

Door de puntendeling blijft Roda ongeslagen in eigen huis. Met twaalf punten uit acht duels doet de promovendus het boven alle verwachtingen. Cambuur heeft nu vier keer gelijkgespeeld en vier keer verloren.