Update: Koeman is present en onderstreept behoefte aan 'voetbalman'

Update: Koeman is present en onderstreept behoefte aan 'voetbalman'

07-10-2015 21:40
11

De coaches betaald voetbal hopen dat de KNVB op korte termijn wordt aangevuld met een 'voetbalman'. Die wens is woensdag uitgesproken op de algemene ledenvergadering van belangenvereniging CBV in Garderen.

De KNVB wordt aangeraden een directeur voetbalzaken aan te stellen. Die moet er voor zorgen dat er meer 'voetbaltechnische expertise' komt bij de bond, meldt CBV-voorzitter Han Berger aan het Algemeen Dagblad.

"Een directeur voetbalzaken bij de KNVB is absolute noodzaak. Dit is van onze kant geen populistische actie nu het even wat minder gaat met het Nederlandse voetbal. Al vijftig jaar behoren Nederlandse coaches tot de top van de wereld. Alle successen in die periode kwamen mede door de coaches tot stand en niet door de bestuurders."

De wens van de CBV lijkt ook een indirecte vorm van kritiek op het functioneren van Bert van Oostveen. De directeur betaald voetbal krijgt de laatste tijd de wind van voren door de zwakke prestaties van het Nederlands elftal.

Update 21.40: Ronald Koeman onderschrijft de behoefte aan een technisch directeur bij de KNVB. "Dat moet een voetbalman worden. Iemand met ervaring die de lijnen kan uitzetten", zegt de manager van Southampton tegen de NOS.

Ook moet er volgens Koeman kritisch worden gekeken naar de Nederlandse opleiding. "Wij zijn veel te veel gericht geweest op het voetbal zelf, en het opbouwen. Daardoor zijn we andere belangrijke dingen vergeten. Fysieke gesteldheid en mentaliteit bijvoorbeeld. Daarin verliezen we terrein."