Net rond Blatter sluit zich: schorsing van negentig dagen voor FIFA-baas

Net rond Blatter sluit zich: schorsing van negentig dagen voor FIFA-baas

07-10-2015 19:03
12

Het net rond Sepp Blatter lijkt zich steeds verder te sluiten. Het Zwitserse opperhoofd van de FIFA is woensdag geschorst door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond.

Blatter zit de komende negentig dagen thuis, melden verschillende media over de hele wereld dinsdagavond. De 79-jarige Zwitser, die sinds 1998 aan het roer staat, wordt verdacht van onder meer corruptie en steekpenningen. Hij kondigde eerder dit jaar al zijn afscheid aan. Detail: niet geheel toevallig loopt de schorsing precies één dag voor de uitreiking van de Ballon d'Or af.

Topsponsoren als Coca-Cola en McDonald's eisten deze week het vertrek van de aftredende voorzitter. Aanleiding is het strafrechtelijk onderzoek dat de Zwitserse autoriteiten vorige week tegen Blatter hebben ingesteld. Michel Platini blijft vooralsnog buiten schot. De baas van de UEFA wordt in het onderzoek naar mogelijke corruptie van Blatter en de zijnen gehoord als getuige én verdachte, maar heeft nog geen bericht gekregen van de ethische commissie.