Update: Liverpool organiseert persconferentie voor 'belangrijke mededeling'

Update: Liverpool organiseert persconferentie voor 'belangrijke mededeling'

08-10-2015 17:03
7

Het is wachten op witte rook uit Liverpool. Alles wijst erop dat Jürgen Klopp donderdag zal worden gepresenteerd als opvolger van de onlangs ontslagen Brendan Rodgers. Diverse bronnen melden dat Klopp alleen nog maar zijn handtekening hoeft te zetten onder een driejarig contract. 

Britse en Duitse media twijfelen er niet meer aan dat de voormalig succestrainer van Borussia Dortmund op zeer korte termijn zal worden gepresenteerd door The Reds. Al sinds het plotse ontslag van Rodgers, die na het 1-1 gelijkspel zijn congé kreeg van de clubleiding, geldt Klopp als dé topfavoriet om de vacature op Anfield Road te gaan bekleden. Ook Carlo Ancelotti werd even genoemd. Hij liet in een vroegtijdig stadium echter al weten op dit moment geen interesse te hebben in een nieuwe klus. 

Klopp had de afgelopen zeven seizoenen de leiding over Dortmund. Met de Duitse topclub won hij tweemaal de landstitel en bereikte hij in 2013 bovendien de finale van de Champions League. In mei kondigde Klopp aan dat hij het voor gezien hield bij BVB. Hij zette zijn zinnen op een zogenaamd sabbatical year. De aanstelling bij Liverpool komt voor sommigen dan ook als een verrassing. 

Update 17:03 uur
Liverpool heeft inmiddels bekend gemaakt dat er vrijdagochtend een persconferentie zal plaatsvinden waarop er 'een belangrijke mededeling' zal worden gedaan. Er is weinig fantasie voor nodig om te raden dat Klopp tijdens de bijeenkomst zeer waarschijnlijk zal worden gepresenteerd.