Discussie rond Moreno barst weer los: Eigenlijk een verschrikkelijke tackle

Discussie rond Moreno barst weer los: "Eigenlijk een verschrikkelijke tackle"

08-10-2015 18:07
31

Pierluigi Collina blaast donderdag de commotie rond Héctor Moreno nieuw leven in. De verdediger van PSV brak drie weken geleden het been van Luke Shaw op twee plaatsen in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United.

De charge deed veel stof opwaaien, met vooral veel kritiek vanuit Engeland. Ook in Nederland liepen de meningen uiteen. Collina haalt donderdag de oude koe weer uit de sloot. De oud-topscheidsrechter uit Italië vindt dat Moreno rood had moeten krijgen.

"Als je de actie in slow-motion terugkijkt, zie je dat Moreno zijn tweede been om die van Shaw klemt. Dat is serieus. Het had gestraft moeten worden", zei Collina donderdag op een conferentie in Londen. "Het is eigenlijk een verschrikkelijke tackle."

De Italiaan vindt dat spelers sneller gestraft moeten worden voor 'onbesuisde charges', ook als de bal eerst wordt geraakt. "Op het veld reageerde die avond helemaal niemand, omdat iedereen het zag als een tackle op de bal. Maar het gaat om de veiligheid van voetballers. We moeten helpen."