Vrees voor 'onrust' in Amsterdam: Grimmige sfeer onder Ajax-supporters

Vrees voor 'onrust' in Amsterdam: "Grimmige sfeer onder Ajax-supporters"

08-10-2015 18:33
9

In de Amsterdamse gemeenteraad vindt op korte termijn een spoeddebat plaats over het probleem rond het supportershome van Ajax. Dat leidde zondag tot 126 arrestaties.

De fanatieke Ajax-supporters zitten al enige tijd zonder thuishonk en dat leidt tot protestacties. Afgelopen weekend kwamen honderden fans naar de kantine van sportcomplex De Toekomst om te protesteren. 126 supporters werden opgepakt, waarna VAK 410 besloot niet aanwezig te zijn bij de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV (1-2).

In Amsterdam heeft men geen trek in meer onlusten en dus heeft D66 het initiatief voor een spoeddebat genomen. "Er zijn al langer geruchten over een grimmige sfeer in sommige supportersgroepen, dat supportershome staat er nog steeds niet, en op 31 oktober wordt er weer een wedstrijd gespeeld'', zegt raadslid Reinier van Dantzig tegen De Telegraaf.

"Wij willen voorkomen dat de onrust de kop op steekt in andere delen van de stad en daarom is het goed om hier met burgemeester Van der Laan van gedachten over te wisselen", besluit de politicus.