Als Oranje niet wint, dan wordt zijn geloofwaardigheid wel heel erg aangetast

"Als Oranje niet wint, dan wordt zijn geloofwaardigheid wel heel erg aangetast"

09-10-2015 20:04
3

Hoe pijnlijk ook: de kans is zeer groot dat het Nederlands elftal zich niet gaat plaatsen voor het EK 2016 in Frankrijk. Is het eigenlijk wel geloofwaardig wanneer Danny Blind ook bij het mislopen van het eindtoernooi aanblijft als bondscoach? Die vraag werd door het Algemeen Dagblad gesteld aan een aantal ex-internationals. 

"Ik heb mijn bedenkingen", zegt Ben Wijnstekers. "Het is vreemd gegaan. De KNVB had Ronald Koeman moeten nemen. Een man die net als Louis van Gaal boven de groep staat. Autoriteit heeft. Dat zag je bij het laatste WK. Hij kan een groep kneden. Voor een bepaalde chemie zorgen. Die mis ik nu in dit Oranje. Net als de juiste sfeer." 

Pierre van Hooijdonk is in dubio. "Er is een traject afgesproken en zijn aanstelling is versneld door het opstappen van Guus Hiddink. Dan moet je daaraan vasthouden", vindt de oud-spits. "Ik ben geen voorstander van het slachtofferen van een bondscoach. Blind moet een kans krijgen. Het wordt wel een ander verhaal als Oranje ook niet wint van Kazachstan en Tsjechië. Dan wordt zijn geloofwaardigheid wel heel erg aangetast."