Ajax-rentree valt vies tegen: Het is absoluut moeilijk, maar het is de realiteit

Ajax-rentree valt vies tegen: "Het is absoluut moeilijk, maar het is de realiteit"

01-11-2015 13:06
4

Hoge verwachtingen waren er toen John Heitinga afgelopen zomer terugkeerde bij Ajax. Het moet dan ook zeer teleurstellend zijn voor de verdediger dat hij pas dit weekeinde, tijdens de wedstrijd tegen Roda JC (6-0 winst), zijn eerste speelminuten kreeg in de Eredivisie. 

"Ik richt me op wat ik moet doen, ik ben blij met deze minuten die ik heb gekregen", vertelde Heitinga na afloop van de monsterzege op Roda aan AT5. "Hopelijk volgen er meer. De trainer heeft dit seizoen slechts zeventien spelers gebruikt, hij houdt heel erg vast aan een vaste samenstelling. De jongens die niet spelen moeten keihard werken."

De oud-speler van onder meer Atlético Madrid en Everton geeft toe dat hij zich iets anders had voordgesteld van zijn rentree in de Arena. "Het is absoluut moeilijk, maar het is de realiteit. Het is zoals het is. Ik moet blijven werken, dit zijn die dingen die je niet in de hand hebt als speler."

Heitinga ging ook nog kort in op een actuele kwestie rond sfeervak 410. Een schare fanatieke Ajax-fans is al twee weken bezig met een boycot, omdat er onvrede heerst over de arrestaties van 126 supporters voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV. "Je mist ze altijd. Ik ga me verder niet mengen in deze discussie maar het zijn wel de jongens die voor sfeer zorgen in het stadion. Ik heb het liefst dat ze er bij zijn", aldus de verdediger.