'Iniesta van Feyenoord' brak niet door: Kijk waar Bruma en Rekik nu staan

'Iniesta van Feyenoord' brak niet door: "Kijk waar Bruma en Rekik nu staan"

03-11-2015 16:58

Ricky van Haaren leek in 2010 nog hard op weg naar een definitieve doorbraak bij Feyenoord, maar kon de laatste stap niet zetten en speelt inmiddels bij Dinamo Boekarest in Roemenië.

Vijf jaar geleden wees Van Haaren als Feyenoorder alle interesse af, omdat hij maar één doel voor ogen had. "Er waren toen volop clubs die mij wilden hebben, maar ik dacht er niet eens over na. Ik wilde als Rotterdamse jongen doorbreken bij Feyenoord. Spelers als Jeffrey Bruma en Karim Rekik vertrokken wel vanuit de jeugdopleiding naar het buitenland. Daar wordt nu af en toe lacherig over gedaan. Maar kijk eens waar ze nu staan en bij welke clubs ze spelen", zegt de 24-jarige middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Wat ik wil zeggen: als je als jonge speler niet kiest voor een buitenlandse aanbieding, hoeft dat niet altijd de juiste keuze te zijn. Ik zou het met de wetenschap van nu zeker overwegen om als jonkie de stap te zetten. Wanneer krijg je weer zo'n kans? VI portretteerde Clasie en mij als de Xavi en Iniesta van Feyenoord. Maar de doorbraak bleef uit."

Van Haaren, ook voor VVV-Venlo, ADO Den Haag en FC Dordrecht uitkwam, had meer uit zichzelf gehaald als hij een nieuwe kans zou krijgen. "Het gaat nooit vanzelf. Wat ik mezelf kwalijk neem? Dat ik destijds niet voldoende in mezelf heb geïnvesteerd. Toen ik op de bank zat, had ik alles op alles moeten zetten. Extra trainingen, dat werk. In Roemenië pak ik de draad weer op. Zet me niet neer als iemand die ongelukkig is, want dat is niet zo. Integendeel."