Van Persie blijft beschikbaar voor Oranje: Het waren harde woorden, ja

Van Persie blijft beschikbaar voor Oranje: "Het waren harde woorden, ja"

05-11-2015 21:29
9

Robin van Persie is niet van plan een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. Danny Blind selecteerde hem niet voor de oefenduels van Oranje met Wales en Duitsland.

Van Persie zag het niet aankomen dat hij niet zou worden geselecteerd voor het Nederlands elftal. Blind vindt de spits van Fenerbahçe op dit moment niet goed genoeg. De bondscoach bracht de topscorer aller tijden van Oranje telefonisch op de hoogte. "Hij deed zijn mededeling, ik luisterde. Dat was het", zegt Van Persie na het Europa League-duel met Ajax (0-0) tegen de NOS.

Ondanks alles blijft Van Persie beschikbaar voor Oranje. Bedanken heeft geen moment door zijn hoofd geschoten. "Ik ben beschikbaar voor Oranje", bevestigt hij. "Ik heb zijn woorden meegekregen, maar ik reageer daar niet op. Het waren harde woorden, ja. Maar het is niet relevant."

Blind was maandag bij het bekendmaken van zijn selectie inderdaad hard in zijn oordeel. "In potentie is hij nog steeds onze beste spits, maar hij moet er meer uithalen", aldus de Oranje-bondscoach, die daar ook met Van Persie over sprak. "Hij heeft me aangehoord, maar het was geen gesprek dat echt op gang kwam. Hij zal enorm teleurgesteld zijn."