Misser van Celtic in de aanloop naar duel met Ajax: Dit is heel frustrerend

Misser van Celtic in de aanloop naar duel met Ajax: "Dit is heel frustrerend"

22-11-2015 11:09

Celtic beleefde zaterdag geen goede generale voor de Europa League-ontmoeting met Ajax. De Schotse kampioen kwam thuis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Kilmarnock en trainer Ronny Deila baalde daar flink van.

"Dit is heel frustrerend. We hadden zeventig procent balbezit, maar er was een gebrek aan tempo, creativiteit en timing in de laatste fase", stelt Deila op de website van Celtic. Hij verwacht tegen Ajax evenwel een heel andere wedstrijd. "Je kunt beide duels niet vergelijken, omdat we donderdag tegen een team spelen dat wil aanvallen en controleren."

Celtic zag aanvoerder Scott Brown terugkeren van een blessure tegen Kilmarnock. Kris Commons ontbrak wegens ziekte en hamstringklachten, maar de aanvallende middenvelder is tegen de Amsterdammers waarschijnlijk ook weer van de partij.

Voor Ajax en Celtic volstaat alleen een zege om in de race te blijven voor Europese overwintering. De ploeg van Frank de Boer staat derde in de poule met drie punten uit vier duels. De Schotten zijn hekkensluiter met twee punten. Nummer twee Fenerbahçe heeft vijf punten en moet een misstap begaan wil Ajax doorgaan. Molde FK is al zeker van de volgende ronde.