Dubbele tweespalt binnen Ajax baart De Boer en Klaassen zorgen: Net als wij

Dubbele tweespalt binnen Ajax baart De Boer en Klaassen zorgen: "Net als wij"

23-11-2015 08:18
11

Ajax speelde afgelopen zaterdag in de eerste helft zonder een groot deel van de fans tegen SC Cambuur (5-1). Zij bleven als zijnde protest buiten wachten om na de rust weer plaats te nemen in de Arena. Op dat moment stond het al 4-1. Ajax-trainer Frank de Boer en Davy Klaassen reageerden op het protest. 

Op het moment dat de aanvankelijk afwezige Ajax-fans weer naar binnen kwamen, klonk een fluitconcert van de andere supporters. "Blijkbaar zijn de fans ook verdeeld. Net als wij", lacht De Boer met kiespijn, in gesprek met het Algemeen Dagblad. Klaassen: "Ik snap wel dat de supporters willen dat het anders gaat, dat wil iedereen die van Ajax houdt."

"Als speler wil je gewoon dat iedereen op de tribune zit. Maar ze willen een statement maken en ik heb wel liever dit dan dat ze de boel vernielen", vervolgt de aanvoerder van Ajax. Ook binnen de selectie wordt er weleens over gesproken. "Wij moeten zo goed mogelijk spelen. Dat is ons deel. Goede resultaten zorgen voor rust. Dat hebben we tegen Cambuur goed gedaan."