Update: Twente-icoon legt uit: Zijn van het een op andere moment op straat gezet

Update: Twente-icoon legt uit: "Zijn van het een op andere moment op straat gezet"

25-11-2015 14:22
10

Het houdt niet op, niet vanzelf bij FC Twente. De Tukkers moeten vrezen voor een zeer zware straf, voorzitter Aldo van der Laan stapte dinsdagavond per direct op en nu blijkt dat twee clubiconen een rechtszaak tegen de club hebben aangespannen.

De ontslagen clubiconen Evert Bleuming en Jan van Staa werden in april met de rest van het scoutingsapparaat op straat gezet. Zij konden na een gesprek van slechts vijf minuten hun spullen pakken en dat is volledig in het verkeerde keelgat geschoten. De afwikkeling van de zaak is intussen nog altijd aan de gang.

"Er loopt een procedure tegen FC Twente", bevestigt advocaat André Brantjes in De Telegraaf. "We zitten nog midden in het proces. Maar het ligt nogal gevoelig." De scouts, die zelf niet willen reageren, verdwenen vanwege de bezuinigingsoperatie die bij Twente nodig is. Bleuming (56) speelde elf jaar in het eerste elftal en was daarna liefst veertien jaar werkzaam bij de club. De zestigjarige Van Staa was sinds 2004 werkzaam als assistent-trainer, interim-hoofdcoach en (internationale) scout.

Waar de ontslagen trainers Co Adriaanse, Steve McClaren en Alfred Schreuder oprotpremies van enkele miljoenen uitbetaald kregen, daar moesten Bleuming en Van Staa het doen met enkele maanden salaris. Met Ted van Leeuwen, René Hake en assistent Marino Pusic werden intussen al wel weer nieuwe mensen aangesteld.

Update 14:22 
Bleuming heeft tegenover TC/Tubantia inmiddels gereageerd op de rechtszaak die hij en Van Staa aanspannen tegen Twente. "Het is ons niet om het geld te doen", zo zegt hij. "Onze zaak staat helemaal los wat er nu allemaal gebeurt bij Twente. Wij zien hier al vanaf 10 april mee bezig."

"Twente is al vanaf 1978 mijn club. We zijn van het een op andere moment op straat gezet. Onterecht. Geld is niet onze insteek, het is vreselijk wat er nu gebeurt bij de club, maar wij hebben gewoon recht op werk. Er is ons onrecht aangedaan", besluit Bleuming.