Oranje-verdediger countert: 'Bullshit. Val mij aan, heb een mening over mij'

Oranje-verdediger countert: 'Bullshit. Val mij aan, heb een mening over mij'

25-11-2015 13:26
8

Wesley Hoedt verraste eerder dit jaar vriend en vijand door AZ in te ruilen voor SS Lazio. Menig voetballiefhebber stelde dat de jonge verdediger veel te vroeg de overstap maakte naar het buitenland. Inmiddels is de 21-jarige Hoedt echter rap naam aan het maken in de Serie A. 

De felle kritiek op zijn transfer naar Italië is hem bepaald niet in de koude kleren gaan zitten, zo vertelt de international van Jong Oranje aan Voetbal International. "Kritiek doet altijd wat met je. Wie anders beweert, liegt waarschijnlijk. Dus dat gold ook voor Wesley Hoedt. Soms krijg ik de indruk dat mensen niet beseffen wat ik ervoor heb gedaan om hier te komen. Het is inderdaad snel gegaan. Het ene moment kende niemand me, vervolgens was ik basisspeler bij AZ. Maar dat komt niet vanzelf. Daar heb ik jarenlang hard voor gewerkt."

"Mensen die me niet kennen, vonden wel dat ze me konden veroordelen. Dat vind ik gek. Ik zit hier niet om mezelf te verdedigen. Ik kan alleen wijzen naar de cijfers. Vorig jaar rond deze tijd had ik vier wedstrijden gespeeld in het eerste van AZ, inmiddels sta ik op het dubbele aantal bij een topclub als Lazio. Dan durf ik te stellen dat ik op de goede weg ben", vervolgt Hoedt. 

"De kritiek dat ik te snel ben vertrokken, heeft me overigens nooit persoonlijk geraakt", voegt hij daar onmiddellijk aan toe. "Ik kan heel veel hebben. Wel had ik problemen met de kritiek op de mensen om me heen. Ze zouden me niet beschermen, zouden mij de verkeerde kant op sturen. Dat is bullshit. Ik neem mijn eigen beslissingen. Val mij aan, heb een mening over mij. Maar wijs niet naar mijn familie."