'Real Madrid gaat Barcelona achterna en krijgt óók transferverbod van FIFA'

'Real Madrid gaat Barcelona achterna en krijgt óók transferverbod van FIFA'

27-11-2015 09:38
6

De kans bestaat dat na FC Barcelona óók Real Madrid een transferverbod krijgt opgelegd van de FIFA. De straf zou al maanden boven de Spaanse hoofdstad zweven.

De wereldvoetbalbond heeft de sanctie echter nog niet opgelegd, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Dat meldt Mundo Deportivo, een Catalaanse sportkrant. Real Madrid zou serieus moeten vrezen voor een 'Barça-scenario', wat zou betekenen dat de Spaanse grootmacht in de twee transferperiodes van 2016 géén nieuwe spelers mag halen.

Barcelona kreeg dit jaar dezelfde straf opgelegd en moest zich in de winter en zomer koest houden, ondanks dat Arda Turan en Aleix Vidal wel kwamen. De club boette voor het vastleggen van spelers die nog niet de gerechtigde leeftijd hadden bereikt, iets waar Real Madrid en Atlético Madrid zich ook schuldig aan zouden hebben gemaakt. Tot verbazing van MD hebben die clubs nog geen straf gekregen van de FIFA.

Na navraag blijkt dat de wereldvoetbalbond de twee Madrileense clubs echter nog niet is vergeten. Real Madrid wacht volgens de krant uit het rivaliserende Catalonië in elk geval een straf voor twee periodes. Het is alleen nog de vraag wanneer die sanctie bekrachtigd wordt.