Spion in PEC-selectie: Dat is de zwakte van Ajax, daar hebben ze moeite mee

Spion in PEC-selectie: "Dat is de zwakte van Ajax, daar hebben ze moeite mee"

28-11-2015 10:45

Sheraldo Becker speelt via Ajax op huurbasis voor PEC Zwolle. De rappe aanvaller is weer fit na een blessure en zou zondag tegen zijn oude ploeg in actie kunnen komen. Becker kijkt er naar uit.

De buitenspeler staat nog veel in contact met de Ajacieden. "Ik heb voornamelijk contact met Riechedly Bazoer en Kenny Tete", aldus Becker in gesprek met PEC Zwolle TV. "Met Kenny woonde ik in Amsterdam, dus dan Playstationen we samen en chillen we, dat soort dingen. Met Bazoer is het een ander verhaal. Hij woont wat verder, maar als hij in Amsterdam is dan zie ik hem wel."

Na een blessure is Becker nu dus weer van de partij, al is het onduidelijk of hij speelminuten toebedeeld krijgt van trainer Ron Jans. "Ik ben fit genoeg om te starten, maar vandaag zat ik niet bij de eerste elf. Dat heb ik ook van de trainer gehoren gekregen, ik geef hem daarin gelijk. Ik heb pas twee volle trainingen meegedaan, dus ik snap de keuze van de trainer wel."

Becker weet precies waar de zwakte van Ajax ligt. "Die liggen in de omschakeling, daar hebben ze wel moeite mee. Ajax zet altijd druk met veel man vooruit, als je dan de bal afpakt kun je met een of twee man weg zijn. Als je de bal afpakt en je blijft hem rondspelen, dan kom je niet vooruit."