Ajax-routiniers vallen af voor PEC-uit; debutant en goudhaantje wél van de partij

Ajax-routiniers vallen af voor PEC-uit; debutant en goudhaantje wél van de partij

28-11-2015 13:53
11

Ajax reist met achttien spelers af Overijssel voor het duel met PEC Zwolle. Trainer Frank de Boer voert vier wijzigingen door ten opzichte van het Europese uitduel met Celtic.

Ricardo van Rhijn, John Heitinga en André Onana ontbreken zondag bij het Eredivisieduel. Thulani Serero sluit naar alle waarschijnlijkheid weer aan bij de groep. Vaclav Cerny, die donderdag op Celtic Park de winnende goal maakte voor de Amsterdammers, mag ook in de bus stappen.  

Er is in de Ajax-selectie ook plek voor een ander jeugdig talent. Donny van de Beek, die tijdens Celtic – Ajax zijn Europese debuut maakte, behoort eveneens tot de groep. PEC is de huidige nummer zeven in de Eredivisie en heeft 21 punten vergaard in dertien duels. PEC Zwolle – Ajax begint zondagmiddag om 14:30 uur.

De selectie van Ajax: Jasper Cillessen, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Viktor Fischer, Arek Milik, Davy Klaassen, Amin Younes, Yaya Sanogo, Lasse Schöne, Jairo Riedewald, Kenny Tete, Thulani Serero, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Diederik Boer, Mitchell Dijks, Donny van de Beek en Vaclav Cerny