Ziyech rekent af met KNVB: Die teleurstelling betekende voor mij de druppel

Ziyech rekent af met KNVB: "Die teleurstelling betekende voor mij de druppel"

29-11-2015 11:37
31

FC Twente-middenvelder Hakim Ziyech verraste eerder dit jaar vriend en vijand door Marokko te verkiezen boven het Nederlands elftal. In een interview met ELF Voetbal Magazine laat de linkspoot weten zwaar teleurgesteld te zijn in de KNVB.  

"Vanuit Zeist is er nooit naar me omgekeken. Ik heb maar één keer bij Oranje onder 19 gezeten, mocht een enkele keer bij de beloften opdraven en slechts twee duels voor Jong Oranje afwerken", aldus de Twente-captain"Door een blessure moest ik bij het grote Oranje snel afhaken. In het leven gebeuren dingen nooit zonder reden. Dat ik last van mijn enkel kreeg, moest blijkbaar zo zijn."

"Bij de volgende interlands van Nederland werd ik gepasseerd door Danny Blind, terwijl ik bij FC Twente de lijn van vorig seizoen gewoon aan het doortrekken was. Die teleurstelling betekende voor mij de bekende druppel", vervolgt Ziyech (22). "Ik heb toen met mijn familie en zaakwaarnemer mijn eerdere keuze voor Oranje tegen het licht gehouden. Zij maakten me duidelijk dat ik een beslissing met mijn hart moest nemen. Dat was Marokko eigenlijk altijd al."