'Monopoliepositie van Arena bij Oranje op de tocht door PSV en Feyenoord'

'Monopoliepositie van Arena bij Oranje op de tocht door PSV en Feyenoord'

01-12-2015 07:25
45

Met het oog op de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland oriënteert de KNVB zich op de stadions waar Oranje zijn thuiswedstrijden speelt. De Amsterdam Arena, De Kuip en het Philips Stadion zijn door de bond gevraagd op welke data zij beschikbaar zijn.

Volgens de KNVB is dit een standaard procedure, schrijft De Telegraaf. Tot nu toe genoot de Arena telkens de voorkeur vanwege de capaciteit en de ontvangstmogelijkheden. Spelers en bondscoaches zouden dit betreuren en een voorkeur hebben voor De Kuip, waar ze de grasmat en entourage beter vinden. Ook het Philips Stadion wordt gewaardeerd door de intimiteit bij vooral 'kleine' interlands.

Kenners stellen dat Oranje het EK niet had gemist, als de kwalificatiewedstrijden in Rotterdam waren gespeeld, zo stelt de krant. Het Nederlands elftal speelt echter bijna nooit meer in de thuishaven van Feyenoord, omdat het stadion niet meer aan alle eisen voldoet. Sinds 2012 werd alleen in 2014 in dat stadion geoefend tegen Ghana. Het Philips Stadion was in 2011 voor het laatst het decor van een wedstrijd van Oranje.