Herbenoeming Van Oostveen schiet in verkeerde keelgat: Onduidelijk beleid

Herbenoeming Van Oostveen schiet in verkeerde keelgat: "Onduidelijk beleid"

01-12-2015 19:20
32

Bert van Oostveen werd eerder vandaag herbenoemd tot voorzitter van het betaald voetbal van de KNVB. Oud-bondscoach Bert van Marwijk begrijpt er niets van.

"Opmerkelijk en lastig te begrijpen. Moeilijk ook om te bevatten", zegt hij tegen Voetbal International. "In het bedrijfsleven zou er denk ik anders zijn besloten. Want het beleid van de afgelopen jaren is niet heel duidelijk geweest, eerder onduidelijk."

Van Marwijk, huidige bondscoach van Saoedie-Arabië, vond de aanstelling van Guus Hiddink een opvallende move. "Het gebeurt niet vaak dat een trainer als Ronald Koeman zich openlijk aanbiedt als bondscoach. Het bestuur, met Van Oostveen als eindverantwoordelijke, is echter een andere weg ingeslagen. En nu blijkt wel dat die weg de verkeerde is gebleken."

Ondanks het mislopen van het EK blijft Van Oostveen dus bij de KNVB. "Het zal misschien ook moeilijk zijn om een goede vervanger te vinden voor die positie. Ik denk wel dat die te vinden is, al heb ik ook niet direct wat namen paraat, maar ik denk niet dat je iemand op zijn positie moet laten zitten omdat er nog geen vervanger klaar staat. Je moet iemand beoordelen op zijn functioneren. En daar is de rvc waarschijnlijk tevreden over. Maar ik deel die mening niet."