Meulensteen en ex-Feyenoorder aangedragen bij Ajax: Zeer interessant

Meulensteen en ex-Feyenoorder aangedragen bij Ajax: "Zeer interessant"

29-12-2015 17:00
3

De onenigheid binnen het bestuur van Ajax is niet opgelost door het vertrek van Wim Jonk. Keje Molenaar denkt dat het van levensbelang is dat er nu een goede hoofd opleidingen komt op de Toekomst.

"Het wordt straks zeer interessant wie het nieuwe hoofd opleiding wordt. Welke signatuur diegene draagt. Daaraan kunnen we gaan zien welke kant Ajax nu echt op gaat Hopelijk wordt dat iemand die honderd procent in het Plan Cruijff gelooft. Anders is het allemaal voor niks geweest", zegt Molenaar in gesprek met Voetbal International. De advocaat heeft een aantal geschikte kandidaten zijn hoofd.

"René Meulensteen zou ik een goede vinden, of Ricardo Moniz. Dat zijn jongens met een heldere kijk op de technische ontwikkeling van spelers. Dat is immers de basis van het plan van Johan: een centrale rol voor techniek", zegt Molenaar. "Je moet zien uit te komen op een mix van de ideeën van Jonk en Bergkamp. Het blijft doodzonde dat daar nooit een goede modus in is gevonden."

Meulensteen was het verleden werkzaam als opleider en assistent-manager van Manchester United, waarna hij op eigen benen stond bij Fulham. Inmiddels zit hij in de Verenigde Staten bij Philadelphia Union. Moniz is de manager van Notts County en heeft een lang verleden bij Feyenoord.