Vitesse raakt gewaardeerde Bosz per direct kwijt: Zal het gaan missen

Vitesse raakt gewaardeerde Bosz per direct kwijt: "Zal het gaan missen"

04-01-2016 06:45
23

Peter Bosz vertrekt per direct bij Vitesse. Hij stapt over naar Maccabi Tel Aviv, de regerend landskampioen van Israël. De 52-jarige oefenmeester zal een contract voor 1,5 jaar signeren bij de club waar Jordi Cruijff de technisch directeur is.

Bosz was sinds 2013 werkzaam bij Vitesse en zal voorlopig worden opgevolgd door Rob Maas, assistent-trainer van de Arnhemmers. Bosz sprak zich ook uit over zijn transfer, op de clubsite van Vitesse. "Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd. Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan. Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt. Ik zal hen enorm gaan missen."

Wedden

Meer odds

"Daarentegen heb ik al vaker aangegeven ambities te hebben als hoofdtrainer. Wat ik graag nog wil benadrukken en gedurende de afgelopen seizoenen met enige regelmaat voorbij heb laten komen is de rol van de supporters. Ik ben altijd heel enthousiast geweest over hoe trouw de supporters zijn en hoe zij keer op keer achter de ploeg bleven staan. Ook de vele sfeeracties gaven de ploeg net dat beetje extra’s. Dat heb ik als zeer prettig ervaren en daar wil ik de supporters voor bedanken", aldus Bosz.

Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, dankt Bosz voor zijn bewezen diensten. "Peter heeft de afgelopen 2,5 jaar de voetbalvisie van Vitesse uitstekend geëtaleerd. Samen met het voetbaltechnisch hart van de club heeft Peter het voor elkaar gekregen elk seizoen een herkenbaar Vitesse te smeden, dat staat voor dominant en attractief voetbal. We wilden Peter niet voor de voeten lopen bij deze uitdaging die voorbijkwam. We hebben een sterke en brede technische staf die voorlopig het werk kan voortzetten."