Talentvolle Spartaan speelt zich in de kijker van PSV en FC Utrecht

Talentvolle Spartaan speelt zich in de kijker van PSV en FC Utrecht

08-01-2016 06:30
6

EXCLUSIEF – Het gaat goed met Sparta Rotterdam en dat betekent dat ook de spelers van de Kasteelbewoners in trek raken. Verdediger Denzel Dumfries wordt gevolgd door PSV, FC Utrecht en Queens Park Rangers, weet VoetbalPrimeur.

De negentienjarige op Aruba geboren speler maakt dit seizoen een uitstekende indruk op Het Kasteel. Dumfries heeft sinds half september een vaste basisplek en heeft die sindsdien niet meer afgestaan. Met zijn vechtersmentaliteit en postuur maakte hij indruk in het elftal van trainer Alex Pastoor.

Wedden

Meer odds

Dat zagen ook de scouts van PSV, die gecharmeerd zijn van Dumfries. De Eindhovenaren bewaren goede herinneringen aan het aantrekken van jonge vleugelverdedigers van Sparta. In de zomer van 2011 werd Jetro Willems overgenomen van de Rotterdammers. De linksback kroonde zich vorig seizoen tot assistkoning van de Eredivisie.

QPR ligt op de loer
PSV is echter niet de enige club die de naam van Dumfries omcirkeld heeft. Ook FC Utrecht en het Queens Park Rangers van Jimmy Floyd Hasselbaink zien het zitten in de verdediger, die in november nog zijn contract bij Sparta verlengde. Hij ligt tot medio 2019 vast bij de Kasteelbewoners. Volgens trainer Pastoor kan Dumfries behalve als rechtsback ook uitstekend centraal in de verdediging uit de voeten.

Sparta voert de ranglijst van de Jupiler League aan en heeft een voorsprong van vijf punten op achtervolger VVV-Venlo. Dumfries speelde dit seizoen veertien wedstrijden, waarvan dertien als basisspeler.