Beerens is het zat: Ja, ik wil weg. Ik moet ook aan mijn familie denken

Beerens is het zat: "Ja, ik wil weg. Ik moet ook aan mijn familie denken"

08-01-2016 15:06
16

Roy Beerens vertrekt liever vandaag dan morgen bij Hertha BSC. De Duitse club maakt dit seizoen nauwelijks gebruik van de Nederlander, die zijn conclusies heeft getrokken.

Beerens was vorig seizoen basisspeler, maar is volledig uit beeld verdwenen. Mede door blessures staat de teller nu pas op twee wedstrijden in de Bundesliga. "Ja, ik wil weg", is Beerens duidelijk in gesprek met de Berliner Kurier. "Ik bel dagelijks met mijn zaakwaarnemer Dick van Burik. Het is niet makkelijk. Ik moet ook aan mijn familie denken."

Van Burik liet zich eerder deze week al ontvallen dat Beerens ongelukkig is in Berlijn. De 28-jarige aanvaller, die in Nederland voor PSV, NEC, sc Heerenveen en AZ speelde, maakte in 2014 de overstap naar Hertha.

Omdat er ook in de tweede seizoenshelft weinig perspectief is voor Beerens, stuurt hij nadrukkelijk aan op een transfer. Hertha versterkte zich immers onlangs met Sinan Kurt, die overkwam van Bayern München en ervoor zorgt dat Beerens nog verder achterop raakt in de pikorde. Zijn contract loopt medio 2017 af.