De Mos: Je weet dat je naar het derde team van Abramovich zit te kijken

De Mos: "Je weet dat je naar het derde team van Abramovich zit te kijken"

16-01-2016 10:34
6

Het is bepaald geen geheim dat Vitesse zéér nauw samenwerkt met Chelsea. Jaarlijks stalt de grootmacht uit Londen een aantal spelers in Arnhem. Het samenwerkingsverband met The Blues kan voor toekomstig trainer van de club een probleem vormen, denkt Aad de Mos. 

De voetbalanalist stond zelf tussen 2006 en 2008 aan het roer in Arnhem. "Als je trainer van Vitesse wordt, ben je eigenlijk trainer van Chelsea B. Dat voelt de pers en ook het publiek", vertelt De Mos aan Voetbal International. "Je kunt een seizoenkaart nemen vanwege het leuke voetbal, maar je weet dat je naar het derde team van Roman Abramovich zit te kijken."

"Vitesse heeft enkele jaren geleden zijn ziel verkocht. Destijds hadden ze geen keus: het was dit of het einde van een prachtige club", vervolgt hij. "Maar ja, de invloed van Chelsea is er nog steeds. Daar zal je als trainer mee moeten leren omgaan."

Ted van Leeuwen, voormalig hoofdscout in Arnhem, is het niet helemaal eens met het relaas van De Mos. "Het gaat om niveau. Wat is Nederland inmiddels? Het tiende land van Europa? Zonder een samenwerking als deze kun je talenten als Bertrand Traore en Dominic Solanke simpelweg niet naar Nederland halen. Of het lastig is voor een trainer? Dat hoeft niet, als je maar goede afspraken maakt."

"Als een club als Chelsea je dergelijke talenten toevertrouwt, dan weet je dat daar iets aan vastzit. Alleen hebben die jongens dermate veel talent dat je nooit in gewetensnood hoeft te komen. Als trainer zou ik altijd voor kwaliteit kiezen", besluit Van Leeuwen.