In het kort: Eto'o doet koploper Van Persie pijn, Dortmund bindt clubicoon

In het kort: Eto'o doet koploper Van Persie pijn, Dortmund bindt clubicoon

05-02-2016 22:42
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Eto'o doet Van Persie pijn
Fenerbahçe is vrijdag ondanks een doelpunt van Robin van Persie tegen een nederlaag aangelopen. De Turkse koploper ging met 4-2 onderuit bij Antalyaspor, waarvoor Samuel Eto'o de score opende. Van Persie verzilverde in blessuretijd een strafschop en tekende zo voor zijn achtste treffer van het seizoen. Baten mocht het echter niet voor Fenerbahçe.

Werder Bremen hard onderuit bij Gladbach
Laagvlieger Werder Bremen heeft vrijdag een gevoelige tik gekregen van Borussia Mönchengladbach. De nummer vier van de Bundesliga won in eigen huis met liefst 5-1. Gladbach had drie van zijn laatste vier duels verloren, maar boekte door goals van Lars Stindl, Andreas Christensen (2), Raffael en Havard Nordtveidt zijn eerste zege van 2016. Claudio Pizarro scoorde tegen.

Dortmund bindt ervaren doelman langer
Roman Weidenfeller heeft zijn contract bij Borussia Dortmund verlengd tot medio 2017. De 35-jarige doelman is in de pikorde voorbijgestreefd door Roman Bürki, maar lijkt zijn loopbaan toch af te willen sluiten bij de club waarvoor hij al sinds 2002 uitkomt. Weidenfeller kwam dit seizoen nog niet in actie in de Bundesliga.

PSV - Atlético uitverkocht
De Champions League-wedstrijd tussen PSV en Atlético Madrid is volledig uitverkocht. Dat meldt de club via de officiële website. Vrijdagmiddag verkocht PSV de laatste tickets. De kaartverkoop voor het duel in de UEFA Champions League begon een ruime week geleden met de voorrangsverkoop voor SCC-houders. Indien zij de eigen plaats niet hadden gekocht, kon men woensdag en donderdag één ticket op een andere plek in het stadion kopen. Doordat alle tickets verkocht zijn, kan PSV rekenen op zo'n twee miljoen euro aan recetten. Dat wist het Eindhovens Dagblad eerder al te melden.

Barcelona in Madrid?
FC Barcelona wil de finale van de Copa del Rey graag afwerken in Santiago Bernabeu, de thuishaven van Real Madrid. Na de 7-0 zege op Valencia in de eerste wedstrijd van een tweeluik in de halve finale lijkt Barça verzekerd van een plek in de eindstrijd. Of Real blij is met het verzoek van Barcelona om de finale daar af te werken, valt te betwijfelen, meldt AS.

Bekerduels gepland
De halve finales in de KNVB Beker zijn vastgesteld voor woensdag 2 en donderdag 3 maart, meldt de KNVB. Het duel tussen FC Utrecht en verrassing VVSB heeft op 2 maart plaats in de Domstad. Een dag later ontvangt Feyenoord AZ in De Kuip. AZ - Excelsior verschuift van zaterdag 6 naar zondag 7 maart.

Rosicky moet zich zorgen maken om EK
Door een zware bovenbeenblessure staat Thomas Rosicky van Arsenal in ieder geval drie maanden buitenspel, melden diverse Engelse media. Daarmee is zijn seizoen bij The Gunners voorbij. Het is de vraag of hij überhaupt nog in actie gaat komen voor de Engelsen, omdat zijn contract afloopt. Daarnaast moet Rosicky zich zorgen maken over het EK met Tsjechië.

Ajax-supporters praten met selectie over prestaties
Een delegatie van Ajax-supporters en spelers uit de A-selectie hebben donderdag een gesprek gehad over de tegenvallende prestaties. Namens de spelersgroep spraken Davy Klaassen, Jasper Cillessen, Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks met de supporters over de tegenvallende prestaties van de laatste weken en het gebrek aan respect voor de supporters. Ook Frank de Boer schoof aan. 'De spelers lieten op hun beurt weten dat steun bij uit- en thuiswedstrijden van groot belang is', zo laat VAK410 weten op hun Facebookpagina.

Einde seizoen voor scheidsrechter Braamhaar
Voor scheidsrechter Eric Braamhaar is het seizoen voorbij. Volgens het Algemeen Dagblad heeft hij een scheurtje in zijn achillespees. De arbiter raakte drie weken geleden geblesseerd tijdens het duel tussen SC Cambuur en Vitesse. Braamhaar gaat zich richten op volgend seizoen.