Herstelde Ajacied: Je wilt winnen voor Ajax, maar zeker ook voor Heitinga

Herstelde Ajacied: "Je wilt winnen voor Ajax, maar zeker ook voor Heitinga"

05-02-2016 18:29
3

Davy Klaassen wil zondag dolgraag de Klassieker winnen voor zijn afzwaaiende teamgenoot John Heitinga. Maar natuurlijk ook voor Ajax zelf. Feyenoord komt op bezoek in Amsterdam en Klaassen staat te popelen.

"Ik kan gewoon beginnen, ik voel me steeds beter. Heb ook geen last meer van mijn knie. Eerder dacht ik dat ik misschien wel geopereerd moest worden. Maar ik ben er overheen gekomen en daar ben ik heel blij mee", aldus Klaassen tegenover Ajax TV. "Als je de blessure oploopt, is het mogelijk missen van de Klassieker wel één van de eerste dingen waar je aan denkt. Dit is dus een overwinning op mezelf, het is een hele speciale wedstrijd om bij te zijn."

Dat begint allemaal al in de spelerstunnel, vertelt Klaassen. "Ik heb daar wel over nagedacht en heb er heel veel zin in om daar te staan. Het voelt net iets anders. Je voelt dat het Ajax - Feyenoord is. Het is zeker weten altijd weer een kippenvelmoment. Je loopt in zo'n wedstrijd ook tien procent harder." Heitinga neemt rondom het duel afscheid bij Ajax. "Een speciaal moment voor alle Ajacieden dat hij afscheid neemt bij zo'n wedstrijd. Ik denk dat ik een eventuele zege wel aan hem opdraag. Je wilt winnen voor Ajax en zeker ook voor John, zodat hij een mooi afscheid krijgt."