'Leuke gozer' van Ajax hard nodig in Utrecht: Er hangt een laagdrempelige sfeer

'Leuke gozer' van Ajax hard nodig in Utrecht: "Er hangt een laagdrempelige sfeer"

06-02-2016 14:18
1

Ruben Ligeon maakte donderdagavond zijn debuut voor FC Utrecht. De Ajax-huurling, die afgelopen halfjaar nog uitkwam voor Willem II, viel in tijdens het bekerduel met PSV (3-1 winst). Erik ten Hag is erg blij met de komst van de vleugelverdediger. 

De Domstedelingen kampen met een heuse blessuregolf in de achterhoede. Zo zijn Kevin Conboy, Sean Klaiber en Louis Nganioni voorlopig niet inzetbaar. Ligeon was dus meer dan welkom. "Je hebt een volledige selectie nodig om resultaat te boeken. En je hebt elkaar nodig om wat te bereiken", legt trainer/technisch directeur Ten Hag uit op de website van Utrecht.

"Ruben kan aan deze groep wat toevoegen. De concurrentie aangaan", vervolgt de coach. "Hij heeft een goede opleiding gehad en bewezen dat hij in de Eredivisie van toegevoegde waarde kan zijn. Hij gaat competitie maken achterin en dat is goed."

Ten Hag heeft Ligeon inmiddels leren kennen als een 'leuke gozer', vertelt hij verder. "Onze spelersgroep is openminded, ook ten opzichte van nieuwkomers. Die worden in de kleedkamer snel opgenomen. Er hangt een laagdrempelige sfeer. Ruben maakt nu deel uit van de FC Utrecht-familie."