Aanvoerder uit kritiek op De Haan: Nu werd het op zijn Nederlands opgelost

Aanvoerder uit kritiek op De Haan: "Nu werd het op zijn Nederlands opgelost"

08-02-2016 13:22
9

Joey van den Berg wijt de nederlaag van sc Heerenveen tegen FC Twente zaterdag deels aan het wisselbeleid van Foppe de Haan. Volgens de middenvelder maakte zijn trainer verkeerde keuzes na de rode kaart van Joost van Aken.

De Heerenveen-verdediger werd in de 69e minuut van het veld gestuurd, waarna de Tukkers in de slotfase alsnog drie punten uit het vuur sleepten (1-3). "We hebben het tactisch niet goed gedaan", stelt Van den Berg in gesprek met het Dagblad van het Noorden. De aanvoerder zakte na de rode kaart van Van Aken een linie terug.

"De trainer had iets verdedigender moeten wisselen", geeft Van den Berg aan. "Als je in de tachtigste minuut op 1-1 staat en met tien man speelt, moet je een middenvelder brengen. Nu werd het weer eens op zijn Nederlands opgelost en kwamen we mensen tekort. We hadden vandaag niet hoeven te verliezen. Misschien leuk voor het publiek, maar dit was naïef. We speelden open huis. Ik baal, want we hadden Twente op de ranglijst op afstand kunnen houden."

"We hadden de boel op slot moeten gooien", vond ook De Haan. Waar zijn aanvoerder liever had gezien dat de coach wat defensiever had gewisseld, vroeg De Haan zich op zijn beurt af waarom zijn spelers nog zoveel risico's namen.