Heitinga oneens met De Boer: Nooit kans gehad om het tegendeel te bewijzen

Heitinga oneens met De Boer: "Nooit kans gehad om het tegendeel te bewijzen"

08-02-2016 23:17
9

John Heitinga nam zondag afscheid van Ajax, waar hij voor altijd razend populair zal zijn bij de supporters. De gestopte verdediger weet dat zijn laatste periode bij de Amsterdammers niet werd waar hij vooraf op hoopte, maar weigert na te schoppen.

Volgens Ajax-trainer Frank de Boer bleek Heitinga niet fit genoeg om in aanmerking te komen voor veel speelminuten. "Ik had het gevoel van wel", vertelt Heitinga bij RTL Late Night. "Ik ben getest en goedgekeurd door de dokter. Maar ik heb niet veel binnen de lijn gestaan, dus heb niet de kans gehad om het tegendeel te bewijzen. Ik heb er echt alles aan gedaan, dat kan ik wel zeggen als ik in de spiegel kijk, ik heb iedere dag keihard gewerkt, maar het mocht niet baten."

Op de vraag of Heitinga terug was gekeerd naar Ajax wanneer hij van tevoren had geweten dat hij zo weinig had gespeeld, wil de oud-international niet echt ingaan. "Ik had ook in Berlijn kunnen blijven en ik had andere opties, ja. Maar ik ben een positieve jongen die vooruitkijkt. Dus ik ga ook zeker niet met modder gooien."