'De Boer schuift extra verdediger van Jong Ajax door naar het eerste'

'De Boer schuift extra verdediger van Jong Ajax door naar het eerste'

09-02-2016 09:57
21

De blessure van Jaïro Riedewald bezorgt Frank de Boer hoofdbrekens. De Ajax-trainer heeft nog maar vijf fitte verdedigers tot zijn beschikking, waardoor de jeugd mogelijk een kans krijgt. Een van de kanshebbers wordt al genoemd.

Riedewald viel in de Klassieker tegen Feyenoord (2-1) uit met een enkelblessure. Onderzoek wees maandag uit dat hij een breuk heeft opgelopen na een trap in de grond en drie tot vier maanden buitenspel staat. Kenny Tete zat al in de lappenmand met gescheurde enkelbanden en John Heitinga stopte onlangs. Daardoor houdt Ajax alleen Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Nick Viergever en Mitchell Dijks over.

Leeroy Owusu lijkt daardoor te kunnen profiteren van het blessureleed in de defensie. 'Het ligt voor de hand dat Leeroy Owusu van Jong Ajax als extra verdediger doorschuift naar het eerste elftal', schrijft het Algemeen Dagblad. De negentienjarige Owusu speelde dit seizoen negentien duels in de Jupiler League. De Boer noemde echter nog twee opties.