Keepersblunders kostten Den Bosch-coach de kop: Terecht, ach wat is dat?

Keepersblunders kostten Den Bosch-coach de kop: "Terecht, ach wat is dat?"

09-02-2016 22:11
8

Kort nadat FC Den Bosch door de amateurs van VVSB op bizarre wijze werd uitgeschakeld in de KNVB Beker moest trainer René van Eck het veld ruimen. Drie dagen na zijn ontslag blikt de Rotterdammer nuchter terug.

Den Bosch leek vorige week op de drempel van de halve finale van de beker te staan, totdat VVSB zich terugknokte en Den Bosch-doelman Kees Heemskerk gruwelijk in de fout ging. Niet veel later kreeg Van Eck te horen dat er voor hem geen toekomst meer was in de Noord-Brabantse hoofdstad. "Ik heb er geen moment wakker van gelegen", aldus de coach in het Brabants Dagblad. "Daarvoor heb ik al genoeg meegemaakt. In Zwitserland werd ik ooit ontslagen nadat ik was gepromoveerd."

Zaterdag voor de training kreeg Van Eck het besluit van de Bossche clubleiding te horen. "Fred (van der Hoorn, de technisch manager, red.) vroeg me of ik bij hem wilde komen ontbijten. Toen wist ik wel hoe laat het was." Of Van Eck zijn ontslag terecht vond? "Terecht, ach wat is dat? Het belangrijkste is dat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb hier. Kijk, je hebt geen goeie of slechte trainers. Alleen succesvolle en minder succesvolle. Ik ben er bij Den Bosch volledig achter gaan staan en de rest van de club met mij. En als het dan niet loopt, dan weet je dat dit kan gebeuren."