'Twente werkt zichzelf in de nesten: nieuwe puntenaftrek dreigt'

'Twente werkt zichzelf in de nesten: nieuwe puntenaftrek dreigt'

16-02-2016 08:59
41

De problemen bij FC Twente lijken met de dag toe te nemen. Twente verzweeg zaken bij de transfer van Dusan Tadic, moet vanwege uitstel van de presentatie van deugdelijke halfjaarcijfers mogelijk rekenen op puntenaftrek en reageert nu op de ophef.

"Het huidige bestuur maakte op de nieuwjaarsreceptie van 19 januari bekend dat er op transfergebied handelingen zijn verricht die vraagtekens oproepen. Zij gaven mij opdracht hiernaar een diepgaand onderzoek te laten instellen. Daartoe heb ik een onafhankelijk advocatenkantoor ingeschakeld", zegt interim-directeur Onno Jacobs op de clubsite. "Directe aanleiding was inderdaad de onduidelijke gang van zaken rondom de transfer van Dusan Tadic."

Wedden

Meer odds

Twente zag vreemde facturen en niet duidelijke overeenkomsten. "Over deze gegevens is in januari contact geweest met de onderzoekers en met de KNVB. Wat dit betreft zitten er in het artikel van TC Tubantia voor ons geen verrassingen. Wat wij wel betreuren is dat in het artikel al een oordeel besloten lijkt te liggen over de rol van de verschillende (ex-)bestuursleden. Wij willen eerst de onderzoeksfeiten helder hebben en pas dan oordelen", zegt Jacobs.

"Alles wat wij weten is door ons al in een eerder stadium onder de aandacht van de KNVB, de gemeente Enschede en de onderzoekers gebracht. Het is nu aan de onderzoekers om alle feiten op tafel te krijgen, die te wegen, van daaruit conclusies te trekken en deze begin maart te presenteren", zegt de directeur.

Twente moet volgens Voetbal International nu rekenen op puntenaftrek, omdat de club uitstel heeft gevraagd aan de KNVB en de gemeente Enschede, aangezien er onderzoeken plaatsvinden. Twente moet 1 maart deugdelijke halfjaarcijfers overleggen aan de voetbalbond, maar kan dat waarschijnlijk niet. Nieuwe puntenaftrek dreigt daardoor.