Ajax-bankzitter: 'Dan is het logisch dat ik misschien verder wil kijken'

Ajax-bankzitter: 'Dan is het logisch dat ik misschien verder wil kijken'

11-03-2016 10:42
2

Lasse Schöne heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2017. De Deense routinier vindt het jammer dat hij dit seizoen een bijrol heeft binnen de selectie van trainer Frank de Boer. 

"Daar baal ik van, ik wil natuurlijk graag voetballen", vertelt de vrijetrappenspecialist aan Helden Online. "Als de speeltijd uitblijft, is het logisch dat ik misschien verder wil kijken, maar daar wil ik voorlopig nog niet aan denken. Eerst hier maar eens kampioen worden."

Schöne zal Ajax niet voor de eerste de beste club verlaten. "De Premier League heeft me altijd getrokken vanwege het fanatisme van de fans. Maar ik zie me liever hier verder gaan. Ik heb een geweldig gevoel gekregen bij Ajax. Ik denk dat ik nog veel toevoeg aan dit team, mijn statistieken spreken voor zich. Ik kan nog jaren mee", besluit de 29-jarige rechtspoot. 

Schöne staat sinds 2012 onder contract in Amsterdam. Dit seizoen zit hij voornamelijk op de bank bij de huidige nummer twee van de ranglijst. De oud-speler van NEC en De Graafschap deed in negentien duels mee, veelal als invaller. Schöne maakte deze jaargang drie doelpunten.