FC Twente opent aanval op ex-bestuurders na 'tientallen miljoenen' schade

FC Twente opent aanval op ex-bestuurders na 'tientallen miljoenen' schade

21-03-2016 07:27
14

Vijf oud-bestuurders van FC Twente zijn door de club persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de schade die de club heeft geleden, meldt TC/Tubantia. Volgens FC Twente bedraagt die schade 'tientallen miljoenen'.

Het gaat om Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe, Hennie ten Hag en Joop de Winter. Ze hebben inmiddels een brief van FC Twente ontvangen. De Tukkers willen met de vijf een schikking treffen. Gerald van den Belt, die na het rapport van Ben Knüppe opstapte, wordt niet aansprakelijk gesteld.

In december was er al een schikking getroffen, maar omdat de deadlines daarna niet gehaald werden, moet het nu opnieuw gebeuren. FC Twente wil inmiddels veel meer geld dan in december, aldus de regionale krant. "Voor het voortbestaan van de club is het van cruciaal belang dat de betrokken ex-bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen en dat we op zeer korte termijn tot een nieuwe financiële overeenkomst met hen komen", aldus directeur Onno Jacobs.

"Alleen op die manier kunnen we onze licentie behouden en aanspraak maken op de garantstelling van de gemeente Enschede van 32 miljoen euro", besluit Jacobs.