Tiental van De Graafschap sleept in slotfase punt uit vuur tegen Twente

15-04-2016 21:49
20

Met een man minder heeft De Graafschap een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Twente (1-1). Dankzij de remise hebben de Doetinchemmers weer wat lucht in de degradatiestrijd met SC Cambuur.

De openingsfase was voor De Graafschap. De gastheren waren al snel dicht bij een doelpunt. Spits Vincent Vermeij zag een schot op de paal uiteen spatten. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Twente beter in de wedstrijd.

Robbert Schilder kwam oog in oog met doelman Hidde Jurjus en ook Oskar Zawada kon de inzet van zijn ploeggenoot niet binnenwerken. Een klein kwartier voor rust viel de goal wel voor de Tukkers. Met een fraai schot van ver klopte Jerson Cabral Jurjus. Youssef El Jebli had direct daarna de gelijkmaker op zijn schoen, maar faalde.

De bedoelingen van De Graafschap waren ook in de tweede helft goed. De Superboeren kregen via Bryan Smeets en Vermeij goede kansen. Het gaf De Graafschap moed, maar die was plotseling verdwenen na een domme rode kaart van Jeroen Tesselaar. Hij kreeg een directe rode kaart na hard inkomen op Hakim Ziyech.

Twente deed echter helemaal niets met een man meer op het veld. De Graafschap creëerde ook niets, maar vond vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd een gaatje. Invaller Piotr Parzyszek tekende voor de bevrijdende gelijkmaker.

Het gat tussen De Graafschap en hekkensluiter Cambuur is nu twee punten. De Leeuwarders gaan zondag op bezoek bij NEC.