Martial schiet United en Van Gaal in waanzinnig duel naar FA Cup-finale

23-04-2016 20:05
10

Manchester United heeft zich ten koste van Everton verzekerd van een plaats in de FA Cup-finale. In een heerlijk duel werd Anthony Martial in blessuretijd de matchwinner (1-2).

Voor Louis van Gaal en United is de FA Cup de laatste kans op een prijs dit seizoen. Op Wembley maakten beide ploegen er een waar spektakel van, met kansen over en weer. Namens Everton was Romelu Lukaku de gevaarlijkste man, maar het waren The Mancunians die tien minuten voor rust op voorsprong kwamen. Op aangeven van Martial opende Marouane Fellaini van dichtbij de score tegen zijn oude club.

Ook in de tweede helft bleef het duel heerlijk om naar te kijken. Na een klein uur kreeg Everton de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, nadat het een strafschop kreeg na een overtreding van Timothy Fosu-Mensah, die net als Daley Blind een basisplaats had. David De Gea stopte echter de inzet van Lukaku.

Een kwartier voor tijd werd het echter alsnog gelijk, toen Chris Smalling een schot dusdanig van richting veranderde dat hij zijn eigen doelman passeerde (1-1). Beide ploegen leken daarna af te stevenen op verlenging, maar in de absolute slotfase besliste Martial anders.